Slättens IP
26 augusti 2020
18:30

Referat: Habo IF - Hovslätts IK

Juniorerna tog femte raka segern när de bortabesegrade Habo med 3-1 efter 2-1 i halvlek. Men det började illa när Habo fick göra 1-0 direkt på frispark redan efter 5 min. Men därefter var det Hovslätt som styrde matchen och släppte inte till så mycket bakåt även om Habo stundtals kändes farliga i sina omställningar. Efter ca 20 min gjorde Isak K 1-1 från nära håll efter fint inlägg från William. Strax därefter var det dags igen för nätrassel. Isak snurrade upp Habospelarna på sin vänsterkant och serverade ett inlägg som Blaise nickade i mål.
Andra halvlek var bara drygt 5 min gammal när Hampus drog på sig en frispark för hög spark. Detta renderade i två snabba gula och därmed utvisad från matchen. Jag är väl lite part i målet men både frisparken och de båda korten kändes ytterst tveksamma. Nåväl, några minuter senare gjorde William 3-1 och punkterade matchen. Vi bevakade sedan ledningen på ett bra sätt, trots en man mindre, och var faktiskt närmare både 4-1 och 5-1 än att Habo skulle reducera. Elvis gjorde comeback i målet efter skada och var säkerheten själv. Bland utespelarna vill vi berömma Anton för sitt fina spel på högerbacken, Isac A som höll ihop backlinjen förtjänstfullt samt Isak K på sin vänsterkant som förutom mål och assist hade ett skott i stolpen och borde fått med sig en straff i andra halvlek.